Dubai Travel Blog

Dubai als vakantieland maakt een grote vlucht. Omdat de oliereserves beginnen op te raken, moeten er andere vormen van inkomsten worden gevonden. Toerisme is daarin een van de grote pijlers. Een goed Dubai travel blog helpt je om het maximale uit jouw vakantie te halen. Vakantie blogs zijn voor elke bestemming onmisbaar.

Verenigde Arabische Emiraten

Dubai maakt onderdeel uit van de Verenigde Arabische Emiraten. Er zijn in totaal 7 emiraten waarvan Dubai de bekendste is. Bovendien is dit het meest moderne en vooruitstrevende emiraat van de Verenigde Arabische Emiraten.

Wat te verwachten in Dubai?

Als je de eerste keer in Dubai komt zal je verstelt staan van alle wolkenkrabbers en de daarbij behorende skyline. Het is in onze ogen een van de meest indrukwekkende skylines in de wereld.

Ben je vaker in Dubai geweest en kom je naar een tijdje weer terug, dan zal je verstelt staan van wat er allemaal weer nieuw bijgekomen is. De snelheid waarmee nieuwe gebouwen uit de grond worden getrokken is indrukwekkend.

Het prijspeil in Dubai

Dubai is op dit moment zeker niet goedkoop. Zeker in vergelijking met een jaar of 10 geleden. Alcohol springt eruit qua prijzen. Je moet er op rekenen dat in een luxe hotel je minimaal 8€ voor een glas bier betaalt. Daarentegen zijn er overal happy hours wat de prijzen dan weer meer acceptabel maakt.

Ook uit eten is niet goedkoop. Voor een simpele pizza ben je al snel 18€ kwijt. Daarentegen heb je wel lokale eettenten of de foodcourts, in overal aanwezige shopping malls, waar je nog wel goedkoop kunt eten.

Taxi`s zijn wel relatief goedkoop. Echter ook niet zo goedkoop meer als dat deze in het verleden waren. Uber is ook aanwezig in Dubai, maar is niet interessant. De prijzen liggen gelijk en soms zijn deze zelfs hoger dan een normale taxi.

Hotels direct aan het strand zijn ook behoorlijk prijzig. En bovendien kunnen deze behoorlijk druk zijn, zodat het lastig zoeken is naar een plekje op het strand.

Shoppen in Dubai

Dubai wordt wel eens een shoppers paradise genoemd. In onze ogen heb je dan wel een goedgevulde portemonnee nodig. De prijzen liggen een behoorlijk stuk hoger dan in Nederland. Daarentegen is shoppen wel een belevenis in een van de grote malls. Zoals bijvoorbeeld de Mall Of The Emirates. Of de Dubai mall, waar je ook de wereldberoemde Burj Khalifa kunt vinden.

Lokale wet- en regelgeving

Je zult in Dubai niet het gevoel hebben dat je in een moslimland bent. Zeker niet in de toeristische gebieden, zoals de palm of Jumeirah beach. Er gelden echter islamitische wetten. Wees dus voorzichtig met bijvoorbeeld alcohol en ga zeker niet op straat drinken.

Als gast van het land dien je in onze ogen gewoonweg de wetten en cultuur te respecteren.

Overige Emiraten

Ook andere emiraten zitten niet stil. Bijvoorbeeld Fujairah is sterk in opkomst en er worden dan ook veel luxe hotels gebouwd.

Abu Dhabi is conservatiever dan Dubai. Hotels zijn er echter behoorlijk goedkoper. En aan luxehotels geen gebrek. De Ritz Carlton, St. Regis, Shangri La zijn allemaal aanwezig. En als je echt voor het allerbeste wilt gaan, kun je natuurlijk overnachten in het Emirates Palace.

Dubai is erg druk. Wil je aan de drukte ontsnappen dan kan je een bezoek brengen aan één van de andere emiraten. Ook kun je bijvoorbeeld een tocht door de woestijn maken. Of zelfs een aantal nachten doorbrengen in een van de woestijn resorts. Dat is een belevinis die wij sterk kunnen aanraden.

Meer lezen over Dubai?

Op zoek naar een Dubai travel blog.  Kijk dan bijvoorbeeld eens op Best of Dubai op het Real Travel Blog.

Leave a Reply

Your email address will not be published.