Best travel blogs

Waar je ook naartoe gaat, je kunt altijd wel een vakantie blog vinden met waardevolle informatie. Wat zijn in onze ogen The Best Travel Blogs

Waar dient een travel blog aan te voldoen?

Foto`s zijn natuurlijk leuk en geven je een indruk van de locatie waar je naartoe gaat. Persoonlijk vinden wij goede en waardevolle informatie belangrijker. De foto`s maken we zelf wel.

Wat vinden wij belangrijk om te kunnen lezen in een Travel Blog:

Een goed blog zou eigenlijk altijd de volgende punten moeten behandelen:

  • Algemene informatie over de cultuur en mensen.
  • Prijsinformatie. Wat kan je verwachten van de prijzen op de plek waar je naartoe gaat.
  • Must see and must do. Wat wil je absoluut niet missen.
  • Waar dien je alert op te zijn. Zijn er potentiële gevaren of oplichtingspraktijken waar je alert op dient te zijn.

Met deze informatie ga je in onze ogen veel beter voorbereid op reis.

Zorg dat de informatie actueel is

De wereld verandert snel en dat geldt ook voor vakantiebestemmingen. Er kan veel veranderen in een paar jaar. Wanneer je jezelf aan het voorbereiden bent op een vakantie, zorg dan dat je op zoek gaan naar een travelblog met actuele informatie.

In het verleden was bijvoorbeeld Isla Margarita een populaire vakantiebestemming voor veel Nederlanders. Van het toerisme is op dit moment echter weinig meer over en is het absoluut niet aan te raden om daar naar toe te gaan.

Persoonlijke voorkeuren

Een persoonlijke voorkeur speelt een grote rol. Daarnaast spelen ook de plekken die je al bezocht hebt een grote rol.

Zelf zijn wij bijvoorbeeld een aantal keren in de Malediven geweest. Snorkelen in de Malediven is ongeëvenaard. Daarna zijn wij op verschillende plekken geweest waar bloggers schreven dat snorkelen fantastisch was. Maar na de ervaring op de Malediven viel het elke keer weer tegen.

Sponsoring

Een ander punt waar je op dient te letten zijn gesponsorde trips. Dit zal je meer tegenkomen bij de grote travel blogs. In dat geval is objectiviteit geen garantie.

Daarnaast, als bijvoorbeeld een hotel een blogger uitnodigt om over hun hotel te schrijven, dan zullen zij ervoor zorgen dat deze blogger een fantastische ervaring heeft. Als je vervolgens als gewone toerist in hetzelfde hotel komt, is het natuurlijk maar afwachten of je dezelfde service gaat ontvangen.

Tripadvisor

Je zou Tripadvisor als een van de best travel blogs kunnen zien. Het voordeel is dat je ervaringen van veel verschillende mensen kunt lezen.

Het nadeel is dat iedereen een review kan achterlaten. Ongeacht of je ook echt op de plek bent geweest. Het is niet ongebruikelijk voor hotels om bijvoorbeeld goede reviews te kopen, om zo hun algemene beoordeling te beïnvloeden,.

En het kan ook andersom. Slechte reviews voor een concurrent kopen.

Met Tripadvisor dien je in onze opinie altijd voorzichtig te zijn. Niet op een enkele review afgaan en tussen de regels lezen. Maar het is over het algemeen zeer waardevol Tripadvisor te raadplegen alvorens je een hotel of vakantie boekt.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published.